BAHAN2:
(BAHAN A)
1 CWN TEPUNG BERAS
1 CWN GULA
5 CWN AIR
4 HELAI DAUN PANDAN (DIBLEND DANTAPIS AIRNYA)
SEDIKIT KAPOR DAN GARAM
1 CWN GULA
5 CWN AIR
4 HELAI DAUN PANDAN (DIBLEND DANTAPIS AIRNYA)
SEDIKIT KAPOR DAN GARAM
(BAHAN B)
5 SUDU TEPUNG BERAS
4 CWN SANTAN DARI SEBIJI KELAPA
GARAM 2 SUDU TEH(SUDU KFC)
4 CWN SANTAN DARI SEBIJI KELAPA
GARAM 2 SUDU TEH(SUDU KFC)
CARA2 MEMBUATNYA:
1) Masukan bahan A gaul sebati dan masak atas api hingga berkilat warnanye dan masukan dlm acuan yg disukai
2)Bahan2 santan td juga disatukan dan masak atas api hingga pekat sedikit dan menggelegak…(dah cukup mskla tu)
3) Tuangkan atas lapisan yg berwarna hijau dan bole disejukan…setelah sejuk bolela di mamam…..resepi nie x perlu kukus…senang, ringkas dan sedap….tadi saya x guna kapor rase maseh sedap…..
2)Bahan2 santan td juga disatukan dan masak atas api hingga pekat sedikit dan menggelegak…(dah cukup mskla tu)
3) Tuangkan atas lapisan yg berwarna hijau dan bole disejukan…setelah sejuk bolela di mamam…..resepi nie x perlu kukus…senang, ringkas dan sedap….tadi saya x guna kapor rase maseh sedap…..
SELAMAT MENCUBA
Resepi dr Noor Askiah Abu Hanifah
Gambar dr Norazizah
0 comments:
Post a Comment