Blueberry Cheesecake
Bahan Base
150 gm biskut chipsmore [mesinkan/hancurkan halus]
2 sudu besar butter [suhu bilik]
Bahan Kerim
250 gm cheese cream philidephia
300 ml yogurt [perisa blueberry ]
100 gm gula halus [gula kastor]
Larutan agar-agar cair [panaskan]
130 ml air
1 sudu besar agar-agar serbuk cap bintang
[jika gunakan brand NONA gunakan 2 sudu besar]
Hiasan [kacau sebati]
250 gm Filling blueberry
1 s/b air suam
Cara
1. Gaulkan biskut chipsmore dengan butter dan tekankan dalam loyang.
2. Pukul cheese cream dan gula sehingga kembang [sebati].
3. Masukkan yogurt dan kacau rata
4. Masukkan larutan agar-agar cair dan kacau sebati.
5. Masukkan dalam loyang. Sejukkan dalam petisejuk beberapa jam.
6. Keluarkan dan letakkan filling blueberry.
7. Hidangkan.
150 gm biskut chipsmore [mesinkan/hancurkan halus]
2 sudu besar butter [suhu bilik]
Bahan Kerim
250 gm cheese cream philidephia
300 ml yogurt [perisa blueberry ]
100 gm gula halus [gula kastor]
Larutan agar-agar cair [panaskan]
130 ml air
1 sudu besar agar-agar serbuk cap bintang
[jika gunakan brand NONA gunakan 2 sudu besar]
Hiasan [kacau sebati]
250 gm Filling blueberry
1 s/b air suam
Cara
1. Gaulkan biskut chipsmore dengan butter dan tekankan dalam loyang.
2. Pukul cheese cream dan gula sehingga kembang [sebati].
3. Masukkan yogurt dan kacau rata
4. Masukkan larutan agar-agar cair dan kacau sebati.
5. Masukkan dalam loyang. Sejukkan dalam petisejuk beberapa jam.
6. Keluarkan dan letakkan filling blueberry.
7. Hidangkan.
0 comments:
Post a Comment