http://masmurni.blogspot.com/

Sunday, December 19, 2010

Eropah Beku - Aktiviti Dibekukan, Dengan Angka 4 & 8

Keadaan bersalji di Eropah bertambah buruk, Setakat 18 Disember 2010, suhu menurun sehingga 4-8 darjah C, jalan raya diselimuti ais setebal 4-8 inci. Keadaan ini tidak akan bertambah baik dalam tempoh 48 jam lagi.


Walaupun ini semua kuasa Tuhan, tetapi seperti biasa manusia akan mencari alasan atau penjelasan; jadi ahli meteorologi berkata Angin di Artik sudah tersilap arah bertiup sampai ke Eropah. 


Yang tahu jawapan sebenar kejadian ini berlaku cuma Malaikat Mika'el yang tahu;
"Mikaaiyl (Al-Quran) (Judeo-Christian Michael),[5] who provides nourishments for bodies and souls. Mikaaiyl is often depicted as the Archangel of mercy who is responsible for bringing rain/snow and thunder to Earth. He is also responsible for the rewards doled out to good persons in this life." (Wikipedia)


Antara aktiviti yang dibekukan;
1. Jalan raya dan pengangkutan
2. Lapangan terbang
3. BPL (semalam mesti ramai tunggu match Arsenal....dan keciwa)










16 comments:

Aizuddin Hanis said...

ni yang menyebabkn Chelsea Vs Manchester United Postpone

bc entry sy er...

Haiiro Usagi said...

syoknya salji.. tapi Malaysia tak de XD... kalau tak nanti terkandas di tengah ribut salji .

btw. tak de chatbox ke...

toyolkiut said...

cuaca skrg ni xmenentu..
lain tmpt lain corak bahayanya..
syukur malaysia x bsalji...

kahirie said...

alhamdulilah malaysia selamat...

azi nur said...

kita yg kat msia sebok nk salji..huhu

Lyana MK said...

singgah blog kak mas!! wah byk ilmu dlm blog ne!!

masmurni said...

haha..kte yg xpenah ada salji memang teringin nak salji...org kat eropah plak teringin nak cuaca cam kita plak agaknya...apapun..bersyukur dgn apa yg ada...Allah akan tambah nikmat..InsyaAllah.. :)

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mas, selamat berkenalan. Allah permudahkan perjalanan teman nanti.

Mohamadazhan hjDesa said...

macam syok salji..tp xsyok jg.hehe.bersyukur

ibuayahdamia said...

bilalah agaknya dapat main salji betul2 ni..dalam mimpi jer kot..huhu

tapi apa2 pun nasib baik malaysi tak turun salji..tkut musibah cam tu berlaku..

zahidah dihaz said...

sajli, ada best dan tak bestnya..... apa pun teringin nak pergi ke tempat yang ada salji...

New entry: Sudah ada banner

Rafina Mimi Zairul Murni said...

wassalam masmurni..eeee....sejuknya kat sini ada salji la :)

eQuRlz said...

klu salji mcm tu..otak pun jd beku rsanye..tido jer la.. :p

Ain Zulaikha said...

wow kesiannya dia oran gkan..

fyda razak said...

tak pernah sentuh salji :(

sayapmalam.com said...

fuhh..tngok gambar dah rasa sejuk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs