http://masmurni.blogspot.com/

Thursday, October 7, 2010

TOLONG SAYAAAA!!!!!!!

Salam..

Entry kali ni lebih kepada memerlukan bantuan semua orang..
bukan nak minta derma key...
just nak minta pendapat semua...
sebenarnya dah lama perhatikan sesuatu.....
(cam nak cari menantu plak kan!..hehe)

tah la..hati ni cam berdebar-debar jer...
siap terbawa-bawa dalam mimpi lagi...
setiap kali terpandang akan nye...
(chehwah!!!..)

rasa cam berkenan sangat lah...
teringin plak nak menyuntingnya...
tapi
saya ada 3 pilihan masalahnya..





yang pertama yang nih:


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




encik nokia 5800


Nokia 5800 XpressMusic




pilihan kedua:

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

encik nokia e5


Nokia E5




pilihan ketiga:


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



encik blackberry 9300 bold


RIM BlackBerry Bold 9000



ni sampai ada tiga pilhan...
tak tahu nak pilih yang mana satu..
ada sesape tak yang guna mana-mana satu di atas??
nak minta pendapat...
pro dan kontra pilihan hati saya nih....
hehehe


pendapat terbaik yang buat saya cair
akan dapat hadiah key..
nak tau apa???
tungguuuuu!!!!!!!!!
pemenangnya kan diberitahu kelak..






12 comments:

sarah-najwan said...

salam...

saya xberapa tahu bab2 henpon skrg..janji henpon tu user friendly ..saya pilih..ttg function dlm setiap pilihan yg awak letak tu...saya xpandai..

ini bole bantu x?...hehe

Zaer!! said...

salam kak! hehe..hehe..kalau zaer la..bagus kepada nokia lak.sebab kalau pakai bb ni bateri prob giler.pakai arini,malam kang da out.huhu..kalau nokia ni pulak kurang dengar masalah.yang lebih bagus model e-series tu la.best!hehe.;-)terpulang pada akak..hehe

kakyong said...

kakyong pun tak reti bab henfon ni.. asal buleh guna, boleh call & sms dah...

tp yg nokia e5 tu mcam best... kakyong dr dulu guna nokia.. tp xde lah yg series canggih ni.. yg murah2 punyer jer..

Ayeem Jemain said...

blackberry 9000 ofcos. tp jurang harganya agak jauh dpd 2 bijik enpon tu! D:

Ellen said...

wakakakak...nak minta pendapat psl ni ker...ok ok jap...ellen ni tak terrer sangat tapi cuba la ya..

1) Nokia 5800 - Touch skrin..x leh edit microsoft office ni, read boleh ler. Kamera boleh ler 3.2mp .Batterinya tahan lama, dlm standby mode dia tahan slma 3 hari tau. Kad memori blh sampai 16gb, masa beli dia free 8gb, x berapa mahal.[ni ellen guna skrg]

2) Nokia C5 - ni sokong edit2 microsoft office, Kamera terang 5 MP. i2 ja ellen tau

3) Blackberry - Ni Hp pintar. ada fungsi BBM - free antara penguna blackberry la kot. tapi kamera tak baik/terang 2 mp ja. Bateri tak gitu tahan apa lg kalo kita kerap guna utk main tenet ker apa ker. terlalu byk software kat dlm sebabkan ni mudah hang.

so pendapat ellen terpulang dgn keperluan sis...

kalo nak cari yg tuk music/murah gunalah nokia 5900 XM tu

Kalo nak guna tuk surf internet atau buat keja2 office .blhlah gunakan C5

Kalo untuk tenet2..actly semua ok..tp better Blackberry la sebab dia sokong byk ..cthnya ada FB, Twitter dll..pintarkan..heheh..lg Hp ni skg dah glamer...hehehe

so harap2 pendapat ellen ni blh guna pakai ler...sebab membeli hp ni bukan mcm beli baju..kena tgk keperluan la..ini pn kalo kita ada chance utk pilih..hahahha..

kalo tak faham apa ellen merapu sini..blh lah tya ellen lagi..i2 pn kalo ellen dpt jwb..

selamat memilih...

Kuman Chaos said...

yang pertama nampak OK.. harga wise macamana?
sekarnag nih semau sibuk nak bertouchscreen.. yang blackberry tu nampak mcm gemuk sikit eheh
invest beli HTC HD terus la.. waterproof oo eheh

kuman "kopi..." Entry

nusha said...

sy tau nokia 5800 je..
ok gak,cuma mls gne touch screen..
huhuh..

نورالجنة said...

sony tade ke ma??

Kyuubi_85 said...

wah sampai 3 lak pilihan? :) sy x tau apa pun pasal hp. my hp pun nokia 3310 je.. hehe.. yg penting bersesuaian dengan keperluan function tu. kalau bnyk nk guna tenet baik BB je. kalau lebih suka dgr lagu, pilih je yg bnyk function lagu.. dpt membantu tak? hihi

Nak exchange link tak?

mas murni said...

SE dah penah pakai,2 biji. Jangka hayat pendek, 1-2 tahun mesti ada msalah.

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

nakal syorkan nokia 3310..bila geram boleh baling ke dinding..tahan lasak..ahahahah

Tok Esah said...

alah akak, beli aino lah jer.. sama macam tok, hehehe murah dah skrg... hehehe

http://taq6889.blogspot.com/2010/08/sony-ericsson-aino-dalam-genggaman.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs