http://masmurni.blogspot.com/

Friday, September 24, 2010

Tutorial Download Paling Mudah...Latest Movie, tv siri, ceramah agama, software, dll



Hari ni mari kita kongsi bersama cara-cara nak download paling mudah daripada internet, TANPA pakai software canggih-canggih seperti limewire, bittorrent, bitcomet, morpheus dll.

Drive D 250GB ni pun dah dekat nak penuh sebab isi berbagai Movie terbaru, tv series full season dan software-software MAHAL (tetapi free) siap dgn crack dan keygen. Kebanyakan cerita juga sudah disertakan subtitle (Hard-subbed atau soft-subbed)

Terdapat juga cerita-cerita baru di Astro, seperti siri UPIN & IPIN. Jadi tak payah beli CD untuk anak-anak. Bakar CD sendiri sahaja. Nanti saya bagi tutorial bakar CD jika ada permintaan. Kos DVD cuma RM1. Boleh isi 4GB cerita.

Dan, saya pakai Antivirus/internet security AVG 9.0 full version valid sampai 2018. Kalau nak antivirus lain pun ada. Goreng pon sodapp.

Kelebihannya lagi, kita boleh download cerita dlm format RMVB atau MKV yang mana size filenya adalah 2-3 kali lebih kecil daripada format AVI yang mana selalunya di download daripada torrent file. Jika 1 movie dlm format AVI, sizenya lebih kurang 700MB. Tetapi movie yang sama dlm format RMVB,sizenya cuma 200-300MB. Jadi lebih banyak cerita boleh disimpan.

Nak tahu dengan lebih lanjut? Bagi yang dah tahu jangan gelak pula sebab ini basic je. Untuk mereka yang darjah satu merah, Sekolah Kebangsaan Buloh Kasap.

Ikut Step by Step NKOTB:

1. masuk http://www.syok.org dan create account dengan isi username & password.
2. Apalagi pilih la cerita. Pilih salah satu Mediafire, USAupload atau hotfile (file hosting)
3. Kalau nak lagi byk choice, klik 'kongsi file' disini ada cerita jepun, korea, anime, software dll

Itu saja. 3 simple steps dpd OSO Special Agent!



Ada juga cerita yang ada 2-3 part. Jadi download kesemua 3 part tadi.
Dan 'join' menggunakan software HJ Split (300KB sahaja sizenya)
atau 7zip (free zip software)



Download internet boleh dicepatkan selaju 5-6 kali ganda dgn software accelerator seperti
Internet Download Manager (IDM), atau free version Internet Download Accelerator (IDA).
Maknanya satu movie boleh siap dalam 15 minit! depends pada kelajuan internet anda juga.

Caranya, cuma install software di atas dan klik kanan (right click) langkah 2.Klik sini utk donlod.
di situ ada tertulis 'Download with IDA' so klik aje la.
Macam Mi segera cepat dimasak sedap dimakan.

3 comments:

grOundnUt said...

macam best plak...
sebab saya biasa download pakai TOrrent Bitcomet...tak pon Ares...tapi kadang² depends on the seeder la gak kan..

mas murni said...

tadi bru donlod Smallville dgn supernatural baru, dlm 10 minit je.

nuriz said...

wahh awk guna internet baper mbps hehe laju giler ni..saya guna pakej streamyx plg murah selalu idm nak dapat 190 mb dalam 1jam lebih hehe.tp sabar2 dapat jugak byk filem. tutorial ni tak pernah jumpa lagi selalu dapat filem dari blog je
tq ye hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs