http://masmurni.blogspot.com/

Sunday, January 12, 2014

McLaren Spider 12C SuperCar untuk Polis Britain; Penjenayah tiada tempat melarikan diri lagi.

PC Angus Nairn, star of hit TV show Motorway Cops, poses with the police force’s newest – and fastest – McLaren supercar (Picture: Anglia Press Agency)
Polis Britain telah mengumumkan alat terkini dalam gudang senjata mereka untuk memastikan jalan raya Britain selamat dan bebas daripada penjenayah - kereta super £ 240,000 (RM 1.3 juta) yang boleh mencecah kelajuan tertinggi 207mph (330 km/j) .

Direka oleh Formula 1 supremoes McLaren , kereta ini boleh mencapai 0- 60mph ( 0 - 96.6 km/j ) dalam masa kurang daripada tiga saat.

Khas -disesuaikan dua tempat duduk dan akan diumumkan hujung minggu ini (12/1/2014) di pameran kereta di Birmingham, polis berharap ia akan membantu untuk memecahkan halangan antara orang awam dan polis.

PC Angus Nairn, yang akan berada di belakang roda apabila kereta dirasmikan di jalan raya, berkata: 'Semua orang yang melihat McLaren mahu datang dan bercakap mengenainya.

' Kereta itu lebih akrab dan memberikan kita peluang untuk sampaikan mesej keselamatan - . Terutama mengenai bahaya kelajuan berlebihan '

McLaren Spider 12C mempunyai 3.8 liter turbo berkembar dengan brek 600 kuasa kuda.
Tetapi untuk semua spesifikasi yang mengagumkan, McLaren tidak praktikal untuk kegunaan rondaan setiap hari. Ia mempunyai pintu gull- sayap yang membuka ke arah luar dan ke atas supaya anda perlu meninggalkan banyak ruang untuk parking.

Sebaliknya, kereta ini akan digunakan di lebuh raya Britain oleh pegawai-pegawai dari Lebuh raya Kumpulan Pusat di Midlands.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs