http://masmurni.blogspot.com/

Sunday, January 19, 2014

Misteri 'kapal angkasa' berbentuk segitiga dikesan di bulan

Adakah makhluk asing mendarat di bulan? Ia mungkin bunyi seperti sesuatu daripada bajet filem Sci -fi  yang rendah, tetapi ia sebenarnya spekulasi terkini yang meletup di internet selepas satu siri imej kontroversi daripada peta-peta Google menunjukkan objek misteri pada permukaan bulan .

Imej-imej yang muncul untuk menunjukkan baji berbentuk segi tiga ' kapal ' dengan deretan tujuh titik cahaya di sepanjang tepi.

Walaupun ia hanya boleh menjadi moonbase rahsia , banyak laman web UFO telah disamakan objek kepada kapal angkasa makhluk asing.

Objek dua belah bahagian di permukaan lunar ditemui oleh penyelidik paranormal WowForReel yang mencatatkan video dapatan dalam talian, berkata: ' Ia unik dan luar biasa di kawasan itu .

' Saya mendapati apa-apa lagi seperti itu di mana-mana kawah lain. Tidak banyak yang boleh dikatakan selain daripada ... ia di sana. '

Menurut Techandgadgetnews : ' Bentuk gergasi sebenarnya kelihatan seperti kelebihan dalam satu yang besar, kapal angkasa segi tiga , sama , setakat ini, rahsia super teknologi pesawat Stealth , tetapi adalah lebih besar daripada mana-mana pesawat yang pernah dibina di bumi.

' Sehingga kini, tiada ciri lain yang pernah ditemui yang sepadan dengan bentuk ini di bulan , atau mana-mana planet lain dipatuhi oleh satelit atau rover penerokaan. '

Sunday, January 12, 2014

McLaren Spider 12C SuperCar untuk Polis Britain; Penjenayah tiada tempat melarikan diri lagi.

PC Angus Nairn, star of hit TV show Motorway Cops, poses with the police force’s newest – and fastest – McLaren supercar (Picture: Anglia Press Agency)
Polis Britain telah mengumumkan alat terkini dalam gudang senjata mereka untuk memastikan jalan raya Britain selamat dan bebas daripada penjenayah - kereta super £ 240,000 (RM 1.3 juta) yang boleh mencecah kelajuan tertinggi 207mph (330 km/j) .

Direka oleh Formula 1 supremoes McLaren , kereta ini boleh mencapai 0- 60mph ( 0 - 96.6 km/j ) dalam masa kurang daripada tiga saat.

Khas -disesuaikan dua tempat duduk dan akan diumumkan hujung minggu ini (12/1/2014) di pameran kereta di Birmingham, polis berharap ia akan membantu untuk memecahkan halangan antara orang awam dan polis.

PC Angus Nairn, yang akan berada di belakang roda apabila kereta dirasmikan di jalan raya, berkata: 'Semua orang yang melihat McLaren mahu datang dan bercakap mengenainya.

' Kereta itu lebih akrab dan memberikan kita peluang untuk sampaikan mesej keselamatan - . Terutama mengenai bahaya kelajuan berlebihan '

McLaren Spider 12C mempunyai 3.8 liter turbo berkembar dengan brek 600 kuasa kuda.
Tetapi untuk semua spesifikasi yang mengagumkan, McLaren tidak praktikal untuk kegunaan rondaan setiap hari. Ia mempunyai pintu gull- sayap yang membuka ke arah luar dan ke atas supaya anda perlu meninggalkan banyak ruang untuk parking.

Sebaliknya, kereta ini akan digunakan di lebuh raya Britain oleh pegawai-pegawai dari Lebuh raya Kumpulan Pusat di Midlands.

Thursday, January 9, 2014

Day After Tomorrow berlaku di USA

Polar Vortex, iaitu pusaran udara beku dan padat sedang melanda sebahagian Amerika dan Kanada sehinggakan termometer menjunam serendah - 32C (- 25F ).
Seramai 187 juta orang dapat merasai kesan dingin melampau yang kini semakin merebak ke seluruh Amerika.
Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan (NWS) meramalkan 48 negeri Amerika Syarikat akan mempunyai kesejukan angin di bawah sifar - kawasan seluas 1.5 juta batu persegi.

Orang di Kanada juga telah melaporkan kedengaran kuat " booms " dikenali sebagai " gempa fros” Fenomena ini - atau cryoseism - berlaku apabila air membeku bawah tanah dan kemudian mengembang , memaksa tanah retak dan mewujudkan bunyi.

Pilot Hank Cain courtesy Shawn Reynolds

Picture: Brian Clay
Spooky (Picture: File)
Water sprayed by firefighters froze after this building caught fire in Nebraska (Picture: AP /Nati Harnik)

Toilet
Airport crews work to de-ice planes at Chicago's O'Hare International


A deep freeze has hit the US (Picture: Getty)
January 6, 2014: Chicago, Illinois A person walks past a snow covered bus ...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs