http://masmurni.blogspot.com/

Thursday, October 25, 2012

Durian Crepe Yang Sangat Sedap



First time buat crepe ..plan awalnya nak buat durian crepe..dah lama teringin nak makan..tapi oleh sebab demam dan batuk,niat terpaksa ditangguhkan sementara waktu...huh sangat tersiksa jiwa dibuatnya..

Bersempena dengan belated besday ibu mertua,akhirnya durian mille crepe cake tercipta juga.. hihi.. kebetulan besday mak lebih kurang sama dengan besday abang long kami.. jadi ,boleh potong kek sekali la..





Yang ni pula keratan rentas durian mille crepe cake.
Sekejap saja dah tinggal banyak ni...
Feed backnya.. 'Wah sedappp' memang sedap pun..rasa durian dan kastadnya memang serasi sangat.




Opsss..akhirnya...sempat juga buat durian crepe..tapi buat 3 ketul je la..
ada sedikit lebihan crepe dan durian..hihi
lepas juga hajat sendiri akhirnya ..Alhamdulillah :)
Tidak mengguna sebarang pewarna..rasanya lebih seksi tanpa warna..
sama je dengan warna isi durian kn..hihihii .




untuk tempahan durian crepe sila klik sini

Wednesday, October 3, 2012

Kreatif dan Cantik : Kentang Goreng


Nuffnang Cash Out! Untung ke berblogging?




First time cash out..wah2 berbunga-bunga hati ni..Alhamdulillah..rezeki daripada Allah..
rindu nak blogwalking,rindu nak sembang-sembang kat chat box... 

Ramai yang selalu bertanya ;

Untung ke buat blog ni?
Tak sibuk ke asyik blogwalking?

Jawapannya mudah;

blog ni terhasil disebabkan  minat menulis sebenarnya...bukan tujuan mencari keuntungan...
cukup-cukup makan je, kalau blog glamer baru la untung, ..InsyaAllah. 
So, kena la glamer kan blog anda.hihi.. 
Masa mula dulu memang selalu blogwalking..best...dapat ramai kawan. Siap gathering dengan dia orang. Walaupun jauh seperti JB, Kedah, Kelantan malah Timur Tengah pun ada, sampai hari ni masih 'keep in touch'. Cuma sekarang ni tak berapa sempat nak tengok blog sebab asyik bz dengan tempahan kek je. 

Apapun...blogging sesuatu yang sangat menyeronokkan.... :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs