http://masmurni.blogspot.com/

Tuesday, March 27, 2012

Happy Birthday Alya..Hari ini genap lima tahun usia Alya Husna..
Masa terus berlalu, 

Sangat bersyukur kepada Allah S.W.T,
 kerana diberi kesempatan  melihat Alya membesar....
Tak terlepas sesaat pun..setiap detik Alya di depan mata..

Sayang,doa dan harapan mama sampai ke syurga...
Ingin melihat Alya berjaya di sini dan di sana juga...
Amin...

Wednesday, March 21, 2012

Wordless Wednesday - Tunggakan Gaji Tiga Bulan Kerajaan Dibayar Mulai April
Gaun Pengantin Terpanjang Di Dunia
MODEL berusia 17 tahun, Emma, memperagakan gaun perkahwinan yang memiliki ekor gaun terpanjang di dunia ketika cubaan mencatat Rekod Dunia Guiness terbaru mengalahkan rekod sebelum ini 2,488 meter di Bucharest, awal pagi tadi. Gaun dengan panjang 2,750 meter yang diperbuat menggunakan material sepanjang 4,700 meter dengan 1,857 jarum itu mengambil masa 100 hari untuk disiapkan. - Foto REUTERS

Tuesday, March 13, 2012

Ibu Nurin Jazlin sedih nasib Dirang

pusara Nurin Jazlin

SHAH ALAM - "Ya ALLAH... mengapa ini perlu berulang lagi? "Bulu roma saya meremang selepas mengetahui nasib Dirang. Air mata saya mengalir laju membasah pipi. Saya seperti nampak Nurin Jazlin Jazimin. Seperti sama-sama menangis mendengar bencana yang menimpa Dirang pula.

"Di hadapan mata, saya seperti sedang ditayangkan peristiwa menimpa anak saya lebih empat tahun lalu." Itulah yang diluahkan Norazian Bistaman, 40, ibu Nurin Jazlin, kanak-kanak yang dibunuh kejam pada September 2007 lalu.

Norazian tidak dapat mengawal sebak selepas mendengar berita Nurul Nadirah Abdullah atau Dirang, 5, dipercayai dibunuh kejam sebelum mayatnya dibakar di sebuah ladang kelapa sawit di Nusai Damai, pasir Gudang Johor.

"Apa yang berlaku pada Dirang hampir sama seperti malang yang menimpa puteri kedua saya, Nurin Jazlin.

"Pencarian Dirang yang berakhir dengan berita perit ini sama dengan yang pernah kami lalui. Pedih dan perit yang dirasai Lima Medeng dan Roselyn Alan tidak ubah dengan apa yang saya dan suami pernah rasa.

"Kepada keluarga Dirang, bersabarlah... ini semua adalah dugaan. Apalah yang mampu kita lakukan selain berharap si durjana di luar sana itu segera mendapat balasan," katanya lagi.

Selain turut bersedih dengan kejadian menimpa Dirang, pada masa sama, Norazian meluahkan rasa marah dan geram pada manusia yang tergamak membunuh kanak-kanak tidak berdosa itu.

“Tidak kisahlah sama ada pembunuh anak saya atau Dirang itu orang yang sama atau tidak. Tetapi apa yang saya hendak katakan, pembunuh itu pasti tidak akan terlepas. Sepandai pandai tupai melompat akhirnya akan jatuh ke tangan juga!” katanya lagi.

Dalam pada itu Norazian berkata, dia berharap supaya masyarakat tidak sewenang-wenangnya gemar mengaitkan kes kanak-kanak hilang dengan dendam atau melibatkan pemberi pinjam tanpa lesen (ah long).

“Masyarakat janganlah suka kaitkan kes budak hilang dengan perkara seperti itu. Sebaliknya, bersama-sama memberi pesanan supaya semua ibu bapa berhati-hati dalam mengawasi anak,” katanya.

Dari nada suaranya, jelas wanita itu benar-benar rasa terpukul dengan kejadian menimpa Dirang.

Pada 20 Ogos 2007, puteri comelnya, ketika itu murid tahun dua Sekolah Rendah Kebangsaan Desa Setapak dilaporkan hilang setelah keluar seorang diri ke pasar malam berhampiran rumahnya di Seksyen 1 Wangsa Maju, Kuala Lumpur.

Pencarian berakhir apabila mayatnya ditemui 27 hari kemudian dalam sebuah beg yang diletakkan di hadapan premis perniagaan di Petaling Jaya dan hasil bedah siasat mengesahkan Nurin Jazlim mati akibat didera secara seksual. -Sinar HarianP/s: Semoga menjadi pengajaran kepada kita semua . Al Fatihah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs