http://masmurni.blogspot.com/

Monday, October 25, 2010

Wanita Taiwan kahwini diri sendiri



Aduh..ni nak kongsi satu berita yang di petik dari Sinar Harian..macam-macam perangai manusia ni kan..sebelum ni ada yang kahwin dengan watak anime,kahwin dengan bantal busuk..yang ni plak kahwin dengan diri sendiri...

Tak terjangkau dek pemikiran nih sehingga terbaca berita ni...esok-esok tah kahwin dengan apa plak..jangan ada plak blogger kat luar tu terfikir nak kahwin dengan blog kesayangan korang ye....hahaha. Layan je la berita ni...





TAIPEI - Seorang wanita Taiwan, Chen Wei-yih bersedia untuk sesi fotografi dengan memakai gaun putihnya dan memilih perancang perkahwinan serta menyewa dewan untuk majlis perkahwinan yang akan dihadiri 30 rakannya. 

Tetapi tiada pengantin lelaki yang akan terlibat dalam perkahwinan itu kerana Wei-yih akan mengahwini dirinya sendiri. 

Wei-yih, 30, mengambil tindakan itu kerana tidak berminat dengan lelaki yang ditemuinya tetapi menghadapi tekanan masyarakat supaya berkahwin kerana umur yang meningkat. 

"Saya bukannya antiperkahwinan, tetapi saya harap dapat memberikan idea yang berbeza kepada masyarakat," katanya.-

(sumber:sinar harian)



15 comments:

Goldilicious said...

komen cik gold kepada puan itu dengan ringkas dan padat

GILOO!!

Myra Jay said...

Xsgka tul ngn diri sniri pun leh jadi keje, ni namanya takdo koje...

NAZRUL AHMAD said...

biar betul?

akU GaDis said...

ish3,, pelik2 la manusia nie,, ^^,

cKyN WaN said...

haha xde motif

worldkelana said...

Wahai manusia, terimalah hakikat bahawa dunie sedang mengakhiri zamannyer....

Uruchimaru @ kf said...

segalanye mungkin..

Solihin Zubir said...

ahaha.. bodo punya olang..
ini mcm pon ada ka..
nk cepat feymes la tu..

one2paii said...

buang tehbiat gaknya beliau tuh..punya la bnyk jantan nak kawin..pilih gak diri beliau..adoiii

suzie rahman said...

hihi mcm2 mnusia ni..motif nya xlogik

si biskut said...

pelik2 pemikiran orang bumi nie ek

Aku Hakimy said...

nice info... mcm2 orang zaman sekarang..

masmurni said...

dunia skrg nih...mcm2 kan...ada je benda pelik yang mereka nak buat....

saya_arief said...

macam ni pown ade ke..
hahaha...

ChiKeDees said...

dah xdok korejo lein la tuhhh.. meh tolong ai update blog ok gak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs