http://masmurni.blogspot.com/

Sunday, September 26, 2010

Tutorial: Download dgn laju - Cara Install Internet Download Manager Full Version



Klik sini link IDM 5.20 yang tak perlu pakai 'patch' atau 'keygen'. Install dan terus boleh guna. Senang sangat...

Syaratnya, jangan update kepada version lain. Sebab kadang-kadang timbul masalah key kena sekat / block.
Pakai mana-mana version pun kelajuan download lebih kurang sama je. Tapi 5 kali lagi laju dpd biasa la. (Depends kpd kelajuan internet juga)

Kalau anda pakai browser selain Internet explorer, jangan lupa integrate kpd browser yang anda pakai.

Caranya - dlm IDM, klik;

Downloads>Options>General>Integrate IDM into Browsers: Mozilla, Opera, Google chrome, safari, netscape...

So bila klik link untuk download nanti, semua download akan menggunakan IDM secara automatik, dan fantastik!

Jika nak IDM 6.01 Beta version terbaru (version ni kena ada 'patch');

Download link :

First, Install IDM dlm PC
2nd, kasi tutup IDM jika terbuka. pastu masuk ke Folder - Program files>IDM
3rd, Copy 'Patch' & paste dlm folder IDM
4th, Double klik patch dlm folder IDM tu, klik generate & patch, pastu dia ckp 'patch done'
5th, Delete patch file dlm folder IDM tu tadi. Tugasan selesai!

Ok, ini pula salah satu penyelesaian masalah kepada error atau key in use/block.

Sila guna software Perfect Uninstaller 6.3.3.6 ni untuk uninstall IDM lama yang telah korang install tu dan kemudian install semula atau install IDM version lain..ok? Selamat mencuba...
Software ni untuk mereka yang agak was-was bila dah delete something, lepas tu takut ada lagi file tertinggal..software ni delete smua leftover yg berkaitan dgn file korang delete..

Kalau anda sudah selesai install, boleh try download cerita di bawah.





8 comments:

cik lover said...

pnh try download tp not working...last2 uninstal blik..sobsobsob

mas murni said...

try lagi, boleh try dua version di atas

amira zakiah said...

oooo...tq 4 the info

Mamek said...

wahh! nak cubabaaa

toyolkiut said...

toyolkiut suka download gambar je..
lagu2 x brape minat..
hehe..sweet info..

tulisan kemas said...

nie yg ajeem cari cari . idm full version punyee .. yess !! tengkiu kak murni . :D

Pirate KL said...

Im going to download this at home.Thx

diraja22 said...

ilmu terbaik, tp kurang le..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs