http://masmurni.blogspot.com/

Tuesday, September 28, 2010

Pemesongan Akidah Dalam Bahan Bacaan Kanak-Kanak.

Saya mendapat maklumat ini dari seorang rakan mengenai penjualan buku ini di sekitar Kuala Lumpur. Jadi berhati-hati ketika membeli bahan bacaan untuk anak-anak anda. Kita perlu melihat isi kandungan buku sebelum membuat keputusan untuk membelinya.

Buku ini tidak sesuai dibaca oleh anak-anak kita kerana ia boleh memesongkan akidah mereka.Malah mereka turut melukis gambar Nabi Isa,Nabi Adam dan Hawa.Sedangkan dalam agama kita tindakan tersebut sangat bertentangan.Jadi berhati-hati para ibu bapa...




























24 comments:

the bert said...

parent patut nyer kena aware mende2 mcm ni..budak2 mana tau sgt..

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA said...

Kena beraty2 dalam membeli buku2. terutama parents atau yang lebih tahu~ huhuhu.

bahaya mcm nie~ nampak sangt dha 'boleh' memesongkan akidah!~

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

slow je dorang cocok jarum ekk..
hisyhhh.. kena wat pemantauan rapi tu..

kakyong said...

buku ni terbitan mana?
thanks for sharing

Kuman Chaos said...

sebab tu bahan bacaan anak-anak saya tapis dulu.. bahaya ni kuman "terharu.." Entry

mamakembar3 said...

ish, konpem kena tapis dulu apa yg bebudak baca. tp kalau diorang baca kat skolah or diorang share ngan kwn kwn, ke kat kedia buku ke susah gak. risau mama.

mr.curly said...

melampau sguh dorg ni.. thanks peringatan

My TeRrIToRy... said...

kalau tak salah yang menggunakan perkataan yesus ni kat indonesia...

tempat lain semua guna jesus...

mana kementerian yang bertanggung jawab sila tampil buat penjelasan...mcm mana buku ni boleh ada kat market

aibaks said...

sekarang ni makin ramai individu2 atau syarikat2 tertentu yang mengambil kesempatan ke atas umat islam.. berhati2 kita semasa membeli atau membaca..

p/s: buat la laporan supaya tindakan lanjut boleh diambil oleh penguatkuasa syariah kita..

SYaMiLa said...

thanks for sharing...

mmg nk kena hati2kan bila nk beli buku..kena baca dulu kandungan buku sepintas lalu...

gnesop.com said...

pernah dapat juga maklumat ni lama dulu..
kena hati2

sollehahn said...

orang kafir gunakan berbagai-bagai cara utk pesongkan akidah umat Islam..terpulang pada kita untuk menapisnya...

POSH76 said...

macam2 cara YAHUDI ni ...tak habis2huhu

ros said...

singgah cni juga..up traffik sekali..;)

haszuraidah ishak said...

thanks for sharing..kekadang benda2 camgini leh terlepas pandang kalau anak2 membaca di library @ kedai buku..

diana said...

betul cakap akak..
tak baik kan lukis gamba nabi isa,adam..
tapi rase nye lebih baik akak edit sikit gamba ni untuk tutup
gamba2 nabi yang dia lukis tu..
rasenye lebih baik kot sebelum di letak kan dalam blog ni..
sori kalau saya salah..

GaDis CoMeL said...

kena hati2 dgn bahan bacaan yg ada sekarang

Encik MamaT said...

wah... bermacam2 dakyah sekarang ni kan... makan minum pakaian.. buku-buku pon sama... memang btol2 kena ambil peduli dalam semua hal...

cHempaka dewi said...

ya allah!ada jugak mcm nih??!

nizam omar said...

ada unsur kristian ni..memang merbahaya.tak laporkan kat jabatan agama ke?kalau ada bukti..terus aje report.tak kan diam membisu aje..ok.sebelum ramai ramai anak2 islam di kucar kacirkan.
heheh
http://nizamullah.blogspot.com

mas murni said...

dengarnya kawan tuh dah laporkan...

Ayeem Jemain said...

ni mmg indonesia punye ni. indon je sebot yesus

Black_roses92 said...

macam2 cara sekarang ni nak memesongkan akidah.. nau'zubillah..

Haw said...

zaman sekarang sangat2 mencabar dalam membesar & mendidik anak.. apatah lagi bila suami isteri terpaksa kluar mencari rezeki.. bagaimana mungkin nak d perhatikan apa yg d baca oleh anak tersebut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs