http://masmurni.blogspot.com/

Monday, September 20, 2010

Alya dan Barbie








Baru ni Alya merengek-rengek minta dibelikan toilet barbie.sampai demam-demam dibuatnya..(banyak akal sungguh si Alya ni).Minat sangat lah dia dengan barbie.Lebih-lebih lagi barbie ni warna pink...sama plak dengan 'favourite colour' dia.Sebelum ni dah belikan dia anak patung barbie masa birthday yang ke -3 tahun.
Sebelum ni tak pandai mintak set kelengkapan rumah mainan.Redha je dengan apa yang mama dan baba bagi..hehehe..sekarang ni je baru pandai..Umur Alya da masuk 3 tahun setengah bulan ni.Itu menunjukkan dia dah semakin besar (permintaan pun dah semakin pelbagai..pening jugak nak melayan kerenah anak perempuan nih).




Permintaan Alya telah ditunaikan selepas balik dari beraya di kampung minggu lepas.Wah!!bukan main seronok dapat toilet barbie idaman..Bila difikir-fikirkan balik,kenapa dia pilih set bilik mandi tapi bukan set yang lain???..ingatkan dah selesai permintaannya.Rupa-rupanya itu merupakan permintaan asasnya saja...lepas dapat set bilik mandi,dia telah menyuarakan hajat lain....kata babanya"kalau dah perempuan tu,perempuan juga...hahaha'




Inilah permintaan lain Alya:


-set dapur barbie





-set bilik tidur barbie




-set ruang tamu barbie






Setakat ini itu saja permintaannya tapi rasanya lepas-lepas ni mesti minta yang ni pula:








Ada beberapa barangan barbie yang nampak cute sangat...bukan setakat Alya,mama Alya pun suka kalau dapat nih..hehehe


-barbie mp3 player






-barbie glasses






-laptop







-kereta barbie





2 comments:

iEra naDiRa said...

hehe^^ kelakar la. macam2 sungguh. o_0

saya dulu kan,, tak reti nak mintak apa2 pun sampailah umur 6 tahun, hingga mak saya ingat saya ni kanak2 tak normal tau tak... huhuhu. =.=

nawal shahirah said...

suke betol laptop barbie tuh! tapi tak dijual plak kt malaysia :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Networkedblogs